EN CARTELL
Gaudeix d'aquests espectacles de Josep Orihuel i col·laboradors
CELS DE SAL
Una experiència artística única que fusiona la música, l’audiovisual i la poesia
«Cels de sal», una experiència artística que promet captivar els sentits i les emocions del públic. Amb una durada de 60 minuts, aquest recital únic integra música, audiovisual i poesia en una harmonia perfecta, oferint una vetllada inoblidable.
«Cels de sal» és un recital musicat a càrrec de Josep Orihuel, amb peces interpretades per Clàudia Ortolà (piano), Diego Mestre (violí) i Xuti Albero (percussió). La música, composta expressament pels mateixos intèrprets, acompanya els diferents poemes de l’autor, creant una atmosfera immersiva i profunda.
Una de les característiques més distintives d’aquest espectacle és la projecció de visuals en una pantalla LED. Les animacions que acompanyen el recital no només complementen les interpretacions musicals i poètiques, sinó que també amplifiquen l’experiència sensorial del públic, convertint cada moment en una obra d’art multidimensional.
«Cels de sal» és més que un simple recital; és una exploració dels límits de la creativitat artística, una fusió de disciplines que desafia les convencions tradicionals i ofereix una nova manera de viure la poesia i la música. Aquest espectacle busca emocionar, inspirar i transportar els espectadors a un món on l’art es converteix en una experiència viva i dinàmica.
EL COLLAR DE LA COLOMA
Miquel Pérez
«El Collar de la coloma, és un llibre sobre l’essència de l’amor a l’Àndalus durant la dinastia omeia, original de l’escriptor àrab Ib Hzam, nascut a Còrdova l’any 994, l’obra està escrita a la ciutat de Xàtiva ara fa mil anys.
Hem bastit el nostre treball en el convenciment que la música i la paraula dita ens faran viatjar mil anys enrere, si el sentiment és contextualitzat, i l’art del segle XXI cerca en l’art del segle XI confluència i raó d’ésser, descobrint, una altra vegada, que la poesia nasqué per a ser dita en veu alta i si és embolcallada per la música, aleshores, és essència única i irrepetible, com els versos d’Ib Hzam que el nostre grup ha despullat de qualsevol altra cosa que no fos la bellesa i la veritat, utilitzant l’experiència en la composició i interpretació musical i la rapsòdia que aporta cada professional de la formació, individualment, i que en conjunt ofereix el resultat d’un espectacle sobri i elegant de música i poesia.
HOMER: L'ODISSEA
Melodemodomies
“Homer: L’Odissea” és una recreació on diverses manifestacions artístiques es conjuguen per a dinar forma al famós viatge d’Ulisses i al seu retorn a casa, Ítaca metáfora universal i polivalent del viatge intern, vital i personal de cadascú.
Es tracta d’un espectacle poeticomusical il·lustrat amb la projecció de dibuixos de Joan Castejón i dirigit a un públic de totes les edats. Una oportunitat per gaudir del plaer dels clàssics.
Música a la plaça
Miquel Pérez & Maria Moreno
Maria i Miquel presenten un repertori variat, que inclou peces musicals de guitarra sola i guitarra amb clarinet i cançons cantades a veus amb guitarra i diversos instruments de vent i percussió.
Als temes cantats hi ha una barreja d’estils, amb cançons pròpies, versions i poemes fets cançó de poetes i poetesses antics i també contemporanis
De Mar a Mar
Vicent Camps, Maria moreno & Miquel Pérez
El programa, nos propone un viaje por los poemas más significativos de Antonio Machado, hilvanado en la voz del rapsoda Vicent Camps que nos introduce y contextualiza cada uno de los textos.
La música y la voz de los músicos Miquel Pérez y Maria Moreno, que crean una atmósfera musical y poética, que nos hará viajar con los versos de Machado desde Sevilla a Colliure, haciendo escala en Rocafort y en el resto de ciudades machadianas.
El arreglo musical realizado por Miquel Pérez y María Moreno, atiende el espíritu de cada poema, y despliega un amplio espectro de estilos musicales y de instrumentos de viento, cuerda, percusión y efectos.
El título del programa, nace del último verso del poema “Meditación del día”, escrito por Machado en Villa Amparo de Rocafort durante la guerra civil.